Boyata dicht bij degradatie, Lukaku en Chelsea spelen gelijk tegen Castagne

Boyata dicht bij degradatie, Lukaku en Chelsea spelen gelijk tegen Castagne

19 May - 23:32
0

Hamburger SV heeft de eerste stap op weg naar promotie naar de Bundesliga gezet. De heenwdstrijd bij het Hertha BSC van Dedryck Boyata werd in het beslissende tweeluik met 0-1 gewonnen.

Hertha BSC – Hamburger SV 0-1
De heenwedstrijd in de 'Relegationsspiel' stond bol van de spanning. Met Hertha en HSV stonden twee grote clubs tegenover elkaar, die het zich allebei eigenlijk niet kunnen veroorloven om volgend seizoen een treetje lager te spelen. Voor de formatie uit Hamburg zou dat alweer het vijfde seizoen op rij zijn.

Voor hen was er dus veel aan gelegen om niet nogmaals in die situatie te komen en met een gunstige uitgangspositie naar de terugwedstrijd in het eigen Volksparkstadion te gaan. Die gunstige uitgangspositie kwam er ook en dat was te danken aan Ludovit Reis. De Nederlandse middenvelder scoorde, bewust of onbewust, op fraaie wijze en hielp zijn ploeg daarmee aan de eerste slag.

Chelsea – Leicester City 1-1
Voor beide ploegen stond weinig meer op het spel en dat was ook te merken aan de wedstrijd. Er ontspon zich een gezapige wedstrijd op Stamford Bridge, waar Romelu Lukaku een basisplaats had gekregen van trainer Thomas Tuchel. Hij zag wel dat James Maddison na zes minuten de score opende namens The Foxes.

Heel veel goeds deed het de wedstrijd dus niet. Nog in de eerste helft deed Marcos Alonso iets terug en maakte er 1-1 van, waarna er gehoopt werd op een betere tweede helft. Die kwam er niet, ondanks dat Ziyech actief was en zijn best deed om er nog wat van te maken. Dat werd niet opgepikt door de rest.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie