Youngster Of The Year: De Ketelaere, Sergio Gomez en Matondo genomineerd

Youngster Of The Year: De Ketelaere, Sergio Gomez en Matondo genomineerd

19-05-2022 18:16
6

Charles De Ketelaere, Sergio Gomez en Rabbi Matondo zijn de drie genomineerden voor de prijs ‘Youngster Of The Year’ op het Pro League-gala maandag in Brussel. Dat liet de Pro League op donderdag weten.

De Ketelaere, 21 jaar, heeft dit seizoen veertien doelpunten gemaakt en acht assists gegeven voor Club Brugge. Zondag haalt hij voor de derde keer in zijn prille carrière de Belgische landstitel op. 

Gomez, 21 jaar, kwam afgelopen zomer van Borussia Dortmund naar RSC Anderlecht. De Spanjaard speelde als linksback en toonde het hele seizoen zijn aanvallende kwaliteiten met zes doelpunten en elf assists. Op collectief niveau bereikte hij de finale van de Beker van België en eindigde hij derde in de competitie met RSCA.

Matondo, ook 21, werd dit seizoen door Schalke 04 uitgeleend aan Cercle Brugge. De aanvaller uit Wales heeft negen caps voor de nationale ploeg. Hij heeft een uitstekend seizoen achter de rug met negen doelpunten en twee assists. Het gala van de Pro League is gepland voor aanstaande maandag in Brussel. De Pro League zal de verschillende prijzen aan het einde van het seizoen uitreiken, waaronder de traditionele Pro Footballer of the Year-trofee.