'Ten Hag geeft voorkeur aan De Gea en laat United-keeper met Newcastle praten'

'Ten Hag geeft voorkeur aan De Gea en laat United-keeper met Newcastle praten'

19 mei - 17:12
0

Dean Henderson staat voor een transfer naar Newcastle United. De Engelse doelman van Manchester United zal volgend seizoen waarschijnlijk geen onderdeel uitmaken van de selectie van Erik ten Hag.

Dat melden diverse Engelse media, waaronder The Manchester Evening News. Henderson was deze week in het noorden van Engeland om een overstap te bespreken. Het is nog niet duidelijk of het om een huurtransfer of een definitieve overgang zal gaan. In eerste instantie wordt ingezet op een tijdelijke deal, waarbij Henderson een jaar aan The Magpies wordt uitgeleend.

Het zou echter nog steeds kunnen dat Henderson definitief wordt verkocht en dat heeft alles te maken met het standpunt van Erik ten Hag. Hij ziet in David de Gea de onbetwiste nummer één onder de lat bij Man United en heeft met Tom Heaton nog een betrouwbare stand-in achter de hand. Als Henderson klaar is met het feit dat hij als reserve gezien wordt, kan hij ook nog verkocht worden.

Henderson werd in januari nog aan een tijdelijke transfer naar Ajax gelinkt. De Amsterdammers zouden hem dan willen huren en algemeen directeur Edwin van der Sar was groot voorstander, maar een akkoord kwam er niet. Ten Hag blijkt dus nu meer vertrouwen te hebben in De Gea.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie