VP's 11, de linkerverdediger: klasbak Nsoki, leider Hoedt of Gentse winterdeal

VP's 11, de linkerverdediger: klasbak Nsoki, leider Hoedt of Gentse winterdeal

19 May - 17:00 Laatste update: 19 May - 17:00
28

De teerlingen zijn geworpen in de Jupiler Pro League, hoewel er nog een (overbodige) speeldag op het menu staat. Dat weerhoudt VoetbalPrimeur.be er niet van om de tanden al te zetten in onze traditionele VP 11, de selectie van de beste spelers uit het voorbije seizoen. Deze maandag, aflevering vier: de linkerverdediger.

In totaal gaat VP.be op zoek naar elf basisspelers en een trainer, die samen de VP 11 2021-2022 zullen vormen. De stemming gebeurt op twee fronten. De helft van de punten wordt uitgereikt door onze redactie, de andere helft komt van jullie, onze lezers. Stemmen kan je doen door onderaan in de poll jouw voorkeur per positie aan te duiden. Belangrijk om weten: onze VP 11 sturen we de wei in in een 3-5-2-formatie, aangezien die bij een heleboel ploegen in zwang was, waaronder titeluitdagers Club Brugge en Union Saint-Gilloise.

Lucas Bijker (KV Mechelen)
Over enkele dagen zit alweer het vierde geel-rode seizoen uit zijn loopbaan erop. Het was meteen zijn beste! De linkspoot viel de voorbije jaren al geregeld op met zijn aanvallende intenties, maar nu heeft Bijker die ook weten koppelen aan meer defensieve stabiliteit. Dat KV niet echt een waardige vervanger in haar kern heeft rondlopen, zegt eigenlijk voldoende over het vertrouwen in de Nederlander. Een knieblessure zorgde wel voor een jammerlijk einde van zijn campagne.

Wesley Hoedt (RSC Anderlecht)
In zijn eerste weken was het best zoeken, maar na verloop van tijd groeide Hoedt uit tot de leider die Anderlecht in hem zag. Hoewel er af en toe wel eens iets fout gaat, straalt de autoritaire mandekker steevast vertrouwen en kracht uit. Bovendien is hij van onschatbare waarde door zijn coaching van de achterlijn. Voeg daar nog een uitstekende lange crosspass aan toe en je hebt een uitstekende kandidaat om in de 'VP 11' te geraken. 

Jhon Lucumi (KRC Genk)
Van de vele Latijns- of Zuid-Amerikaanse verdedigers die de mijnclub rijk is, lijkt deze Lucumi diegene die het rijpst is voor een buitenlandse transfer. Vanwege het bijzonder ontgoochelende jaar van zijn ploeg vielen ook zijn prestaties wel eens vies tegen, maar in se beschikt de Colombiaan over alle troeven om het te maken in pakweg La Liga of de Serie A. De kracht en zijn voetballende kwaliteiten vormen de fraaiste troefkaarten, al is er daarentegen nog werk aan zijn positiespel.

Stanley Nsoki (Club Brugge)
Zuiver op talent is de Brugse zomeraankoop waarschijnlijk het meest waardevolle goudklompje uit ons uitgelezen gezelschap. Een beetje gewiekste makelaar kan zo een compilatie klaarmaken met geweldige (verdedigende) acties en ingrepen, waar menig Europese subtopper likkebaardend naar zou kijken. Jammer genoeg kan je diezelfde compilatie ook volsteken met kleine en minder kleine blunders. Nsoki durft immers al eens het slachtoffer te worden van een ferme black-out. Als hij die tot een minimum kan beperken, wordt Club een springplank naar een groter podium.

Cenk Özkacar (OH Leuven)
Marc Brys en co zijn momenteel druk in de weer om Özkacar langer aan boord te houden, nadat zijn uitleenbeurt vanuit Olympique Lyon reuze mee viel. Sterker nog, de 21-jarige Turk ontpopte zich tot een ware revelatie in de Leuvense achterhoede. Het vijfmanssysteem dat Brys graag hanteert, is hem op het lijf geschreven. Ondanks zijn jeugdige leeftijd legt Özkacar al heel wat kracht en maturiteit aan de dag.

Jordan Torunarigha (KAA Gent)
In zijn eerste dagen op de Gentse trainingen bezorgde hij zijn kersverse ploeggenoten blijkbaar een hoop grijze haren. Zo nonchalant kwam Torunarigha over! Vanaf zijn debuutpartij smolt die frustratie echter weg als sneeuw voor de zon. Aan alles valt te zien dat de complete Duitser jarenlange ervaring heeft opgebouwd in de Bundesliga, waardoor hij zelfs na een half jaartje in ons land (in de winter stapte hij over van Hertha BSC) al kanshebber is voor deze individuele onderscheiding. Bij Gent brandt men ongetwijfeld een kaarsje dat Torunarigha langer aan boord blijft, maar dat lijkt ijdele hoop. 

Siebe Van der Heyden (Union Saint-Gilloise) 
Van de krochten van Eerste Klasse B tot een debuut bij de Rode Duivels: wat een sprookjesjaar heeft Van der Heyden achter de rug! In interviews is de linksvoetige Oost-Vlaming de vriendelijkheid zelve, maar tussen de witte krijtlijnen lijkt zijn tweelingbroer wel aan het werk. Van der Heyden deinst er namelijk niet voor terug om de beuk erin te gooien of de zeis boven te halen. Onder de deskundige leiding van Felice Mazzu heeft hij echter ook noodzakelijke stappen gezet in zijn positiespel. Stapt hij straks mee op het vliegtuig richting Qatar?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie