Huisanalist bekijkt EK onder 17: het elftal van de toekomst uitgelicht

Huisanalist bekijkt EK onder 17: het elftal van de toekomst uitgelicht

19 May - 17:30 Laatste update: 19 May - 17:30
0

Het EK Onder 17 is van start gegaan. Huisanalist Andy Mulders heeft een korte lijst van opkomende talenten genoteerd. Geen gemakkelijke opdracht, aangezien er enorm veel talent rondloopt op dit EK Onder 17. VoetbalPrimeur stelde een elftal samen.

Hier zijn enkele namen om zeker in het oog te houden:

1. Doelman Theo Sander (°08/01/2005)

Deze 1m92 grote doelman speelt voor het Deense Aalborg BK.

2. Rechtsback Kyriani Sabbe (°26/01/2005)

Deze Belgische rechtsback speler (kan ook op links spelen) speelt momenteel voor Brugge NXT. Hij is enorm snel. Daarbij komt ook nog dat hij een grote fysieke paraatheid heeft. Zeer interessante speler!

3. Centrale verdediger Chiarodia Fabio (°05/06/2005)

Deze Italiaanse centrale verdediger speelt voor het Duitse Werder Bremen. In december 2021 werd hij de jongste debutant in een eerste elftal in Duitsland. Hij is fysiek zeer krachtig en sterk in de duels, goed positiespel en uiterst kalm en gecontroleerd met bal aan de voet.

4. Centrale verdediger Martin Georgiev (°24/09/2005)

Deze Bulgaarse centrale verdediger werd juist voor dit EK Onder 17 overgenomen door Barcelona (ex-club Slavia Sofia). Deze verdediger is enorm sterk in het duel, zeer aanwezig en betrouwbaar als verdediger. Is bij aanvallende stilstaande fases ook enorm dreigend.

5. Linksback Leonardo Barroso (°12/06/2005)

Deze Portugese linkse wingback speelt voor Sporting Lissabon.Hij is een snelle en fysiek sterke vleugelverdediger met uitstekende voorwaartse runs.

6. Centrale middenvelder Arthur Vermeeren (°07/02/2005)

Deze Belgische defensief ingestelde middenvelder speelt voor Antwerp FC. Hij is een goede “regista” (= creatieve speler die voor de verdediging speelt). Hij is altijd aanspeelbaar en heeft een zeer goede passing. Hij heeft de gave om het eigen spel te dicteren.

7. Flankspeler Paul Wanner (° 23/12/2005)

Deze Duitse flankaanvaller (kan spelen op de linkse flank, rechtse flank & centraal spelen) is een zeer interessante speler om te volgen. Deze speler van Bayern is zeer wendbaar en dribbelvaardig met een uitstekende techniek. Hieraan plakt hij nog eens scorend vermogen. Zeer elegante speler.

8. Centrale middenvelder Warren Zaïre-Emery (°08/03/2006)

Een Frans toptalent, spelend als defensieve middenvelder. Hij speelt momenteel bij PSG. Zeer slimme speler die zeer goed het spel leest. Heeft een uitstekende passing in de voeten. Zeer uitzonderlijk talent!

9. Diepe spits Iker Bravo (°13/01/2005)

Deze Spaanse diepe spits speelt voor Leverkusen. Hij is zeer technisch onderlegd (zeer goede individuele actie) en fysiek zeer sterk (krachtig lichaam, zeer moeilijk van de bal te zetten. Hij heeft een neus voor doelpunten.

10. Aanvallende middenvelder Dani Rodriguez (°09/08/2005)

Nog een Spaans talent en deze keer als creatieve aanvallende middenvelder van FC Barcelona. Hij heeft de vista en het overzicht. Zeer goede passing en kan gemakkelijk een assist geven. Zeer groot talent!

11. Linkse flankaanvaller Isaac Babadi (°06/04/2005)

Een Nederlands talent, een linkse flankaanvaller van PSV Eindhoven. Zeer sterk in de korte en kleine ruimtes. Zeer creatieve speler, kan ook gemakkelijk een assist geven. Zoekt zeer vaak de korte combinaties op om een tegenstander uit te schakelen.

Er zijn nog een deel talenten om aan te geven. Zo heeft Duitsland naar mijn mening het beste team, Nederland enkele goede individuen, Frankrijk en Spanje uitstekende talenten en Zweden een zeer interessante generatie om individueel te volgen. Als we naar de Belgen kijken zie ik deze lichting als 1 van de betere lichtingen van het Belgisch jeugdvoetbal. Aankomende talenten als Mika Godts, Stanis Idumbo, Enock Agyei zijn zeker spelers om in de gaten te houden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie