MD sluit 'impopulaire maatregelen' niet uit: 'Alle Barça-Nederlanders te koop'

MD sluit 'impopulaire maatregelen' niet uit: 'Alle Barça-Nederlanders te koop'

19-05-2022 16:26
1

FC Barcelona lonkt naar Robert Lewandowski, maar zal eerst spelers moeten verkopen voordat dit mogelijk is. Het is niet ondenkbaar dat alle geboren Nederlanders na dit seizoen uit Camp Nou vertrekken, om ruimte te maken voor topaankopen als Lewandowski, meent Mundo Deportivo.

'De financiële situatie van FC Barcelona zou kunnen leiden tot impopulaire maatregelen, die misschien zelfs tegen de wil van trainer Xavi ingaan', opent MD. Barcelona heeft dankzij een aantal zakelijke deals wat extra financiële armslag, maar moet ook aan de Financial Fair Play-regels denken. Dat overbodige krachten als Óscar Mingueza, Clément Lenglet, Riqui Puig en Martin Braithwaite elders aangeboden worden, ligt voor de hand. Bovendien lijken de huurovereenkomsten van Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) en Luuk de Jong (Sevilla) niet in een definitieve transfer omgezet te worden.

MD noemt echter ook de namen van Frenkie de Jong, Sergiño Dest en Memphis Depay. De Jong en Dest zouden samen 110 miljoen euro op kunnen leveren en ook Memphis is te koop, hoewel de club niet ontevreden is over zijn bijdrage dit seizoen, klinkt het. Droomaanwinst Lewandowski heeft aangegeven te willen vertrekken bij Bayern, maar ligt nog één jaar vast in München: Barcelona lijkt niet meer dan 35 miljoen euro aan de 33-jarige Pool te willen besteden.