Wie kan Club Brugge binnenkort loten in de Champions League?

Wie kan Club Brugge binnenkort loten in de Champions League?

23-05-2022 13:30 Laatste update: 13:34
13

Club Brugge heeft zich als landskampioen ook verzekerd van de Champions League. Wie zit er al zeker in de potten voor die loting? Hier komt een voorlopig overzicht. 

In Pot 1 zitten de kampioenen van de zes hoogst geplaatste landen, aangevuld met de winnaars van de Champions League en Europa League. Eintracht Frankfurt, Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Manchester City, PSG en FC Porto zijn al zeker van Pot 1.

Eén plaats moet nog ingevuld worden in deze pot. Als Liverpool de Champions League wint, dan zit het ook in Pot 1. Tegenstander Real is als kampioen van Spanje al zeker van die hoogste pot. Ajax zou als kampioen van Nederland dan ook in Pot 1 zitten.

In Pot 2 kennen we ook zeven van de acht ploegen. Chelsea, FC Barcelona, Sevilla, RB Leipzig, Juventus, Tottenham Hotspur en Atletico Madrid zitten in deze pot. De overgebleven ploeg heeft ook weer te maken met die finale. Bij een zege van Liverpool wordt dat Ajax, bij een zege van Real zal Liverpool in Pot 2 zitten.

In Pot 3 kunnen we nu al zeker zijn van Borussia Dortmund, FC Salzburg, Shakhtar Donetsk, Inter, Napoli, Sporting Lissabon en Bayer Leverkusen. De achtste ploeg zou Benfica kunnen worden, maar die club moet wel twee voorrondes overleven om op de hoofdtabel te geraken. Benfica is hoe dan ook de ploeg met de hoogste coëfficient in die kwalificaties. 

Pot 4 is nog een raadsel, maar Club Brugge zit hoe dan ook in die laagste pot. Dat geldt ook voor Celtic. Club kan de Schotse kampioen dus niet ontmoeten in de poules. Behoudens grote verrassingen in de kwalificaties zal ook Olympique Marseille in deze pot zitten. Verder moeten hier nog vijf ploegen uit de kwalificaties ingevuld worden, maar dat worden dus al zeker geen tegenstanders van Club.