VP-kantine: Een erehaag vormen voor de landskampioen of niet?

VP-kantine: Een erehaag vormen voor de landskampioen of niet?

19 May - 09:05
61

De voetbalkantine is de ideale plek om na de wedstrijd met je vrienden nog even lekker bij te praten en wat te drinken. De VP-kantine is een offtopic rubriek waar elk onderwerp mag worden besproken.

Zondag staat Club Brugge – RSC Anderlecht op het programma. Blauw-Zwart zal het veld opstappen als Belgisch landskampioen. De vraag is: zullen Simon Mignolet, Charles De Ketelaere, Hans Vanaken, … dit doen bij een erehaag van RSC Anderlecht?

De spelers van Club Brugge zijn momenteel waarschijnlijk niet met hun gedachten bij een eventuele erehaag van de rivaal. Ze genieten immers van een korte, zonnige, vakantie in Ibiza.

De fans van Anderlecht zijn wel bezig met een eventuele erehaag. In Neerpede hingen ze een groot spandoek op met daarop de tekst 'Geen erehaag in Brugge'. Ook op sociale media liet Mauves Army weten dat het een eerbetoon in het Jan Breydelstadion maar niets vindt.

In Engeland is het al jaren een gebruik dat de landskampioen bij zijn volgende match door de tegenstander getrakteerd wordt op een erehaag. Om welke ploegen het gaat, maakt niet uit. Zo moesten de Arsenal-spelers ooit de handen op elkaar doen voor Robin van Persie. In het seizoen nadat de Nederlander de Gunners verliet en Manchester United kampioen maakte.

Vincent Kompany vertelde in de week dat hij nog niet zeker was of zijn ploeg een erehaag zou vormen. Het gebruik is in België al een paar keer voorgekomen, maar is niet zoals in Engeland een ongeschreven wet. Wat is jouw mening? Moet er standaard een erehaag gevormd worden bij de eerste match van de landskampioen of niet?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie