'Pro League zat eerste keer 'constructief' rond de tafel over toekomst van JPL'

'Pro League zat eerste keer 'constructief' rond de tafel over toekomst van JPL'

18-05-2022 23:14
11

Momenteel zitten we nog met achttien ploegen in de Jupiler Pro League. Maar dat zal spoedig weer veranderen. Hoe de toekomst er zal gaan uitzien, is nog altijd onduidelijk. Dinsdag kwam de Raad van de Pro League een eerste keer samen om te praten over een competitiehervorming.

Sinds enkele weken is Lorin Parys de CEO van de Pro League. Hem wacht de zware taak om (bijna) alle ploegen op dezelfde lijn te krijgen als het gaat over een nieuwe competitieformule. Dat is geen eenvoudige opdracht, want de kleinere clubs doen er alles aan om niet te degraderen. Terwijl de grote clubs hopen op een inkrimping van de competitie.

Parys speelt met het idee om te werken met een 12-12-12-formule, waarbij er ook plaats is voor beloftenteams. Dat is iets voor binnen vijf jaar. Het Laatste Nieuws weet dat de Raad van Bestuur dinsdag samen kwam in Neerijse. Van een akkoord is er natuurlijk nog lang geen sprake. Volgens de krant ging het wel om een 'constructieve vergadering' en bevestigen bronnen 'dat er verder wordt gewerkt'. Na de meeting ging de raad door naar Couvert Couvert, het restaurant waar  Wouter Vandenhaute eigenaar van is. 

Het zal nog weken duren alvorens het echt duidelijk wordt, met wat voor soort competitie de supporters de komende jaren worden opgezadeld. Een reeks met gewoon achttien ploegen, die twee keer tegen elkaar spelen, zondar Play-Offs lijkt geen optie.