Mpoku over Lokonga bij Arsenal: Lukaku en De Bruyne hadden ook tijd nodig

Mpoku over Lokonga bij Arsenal: "Lukaku en De Bruyne hadden ook tijd nodig"

18-05-2022 18:05
3

Het was geen makkelijk debuutjaar voor Albert Sambi Lokonga bij Arsenal FC. De voormalige middenvelder van RSC Anderlecht speelde achttien wedstrijden in de Premier League. Van die achttien wedstrijden stond Lokonga twaalf keer in de basis. 

Vooral de tweede helft van het seizoen zag Lokonga zijn speelminuten krimpen. Toch gelooft de jonge middenvelder dat zijn toekomst bij de club ligt. Dat zegt zijn broer en 'onofficiële adviseur Paul-José Mpoku. De ex-speler van Standard benadrukt dat hij ondanks de speelminuten meer dan tevreden is over zijn eerste jaar.

"We maken ons geen zorgen," vertelde Mpoku aan RTBF. "Andere spelers zoals Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku hebben ook tijd nodig gehad om zich te vestigen in de Premier League. Het verschil met de Belgische competitie is groot, en Arsenal is geen club uit de middenmoot.” 

Lokonga kwam in de zomer voor 18,6 miljoen euro over van Anderlecht naar Arsenal. Sinds zijn overstap naar Arsenal is zijn speeltijd echter aanzienlijk afgenomen. Hij maakte dit seizoen slechts 33% van de beschikbare minuten in de Premier League en stond slechts 32% van de tijd aan de aftrap.