Eerste selectie voor Openda: Droom hier al van sinds ik kind was”

Eerste selectie voor Openda: "Droom hier al van sinds ik kind was”

18-05-2022 17:46
2

Op woensdag deelde bondscoach Roberto Martinez de selectie mee voor de duels in de Nations League. In Juni moeten de Rode Duivels opnieuw aan de bak in de ‘jonge’ competitie.

Een verrassing was de selectie van Loïs Openda. Al kan je misschien niet helemaal van een verrassing spreken als je ziet dat de huurling van Club Brugge dit seizoen 23 doelpunten scoorde. De speler van Vitesse Arnhem behoort nu dus tot de 32 spelers die zijn opgenomen voor de vier Nations League-wedstrijden. "Ik droom hier al van sinds ik een kind was," vertelde Openda aan de Vitesse website

Openda is met zijn 22 jaar een van de twee U21-spelers die door Roberto Martinez zijn overgenomen, samen met Amadou Onana. "Het is geweldig nieuws en ik ben er erg trots op. "Ik keek vroeger naar spelers als Romelu Lukaku, Eden Hazard, Thibaut Courtois en Yannick Carrasco en nu zit ik in de nationale ploeg. Ik wist wel dat ik een kans had"

Met zijn 18 doelpunten in de Eredivisie eindigde hij ook als tweede in de topscorerslijst van de competitie achter Sebastien Haller van Ajax. Hij is ook de topscorer van de U21s, die zich hebben gekwalificeerd voor Euro 2023. "Ik heb hard gewerkt om deze kans te krijgen en deze selectie betekent dat ik het goed heb gedaan,” besloot Openda.