Openda liet Marokko staan: Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand

Openda liet Marokko staan: "Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand"

18 mei - 17:14
2

Een heugelijk moment ten huize Openda! Voor de eerste keer heeft zoonlief Loïs een oproepingsbrief voor de Rode Duivels in de bus gekregen. Roberto Martinez zou hem graag aan het werk zien in het vierluik uit de UEFA Nations League, dat begin juni plaatsvindt. Dat maakt de mama van Openda dolgelukkig.

Bij het Nederlandse Vitesse heeft Openda er een stormachtig seizoen opzitten. In de Eredivisie trof de razendsnelle spits achttien keer raak, waarmee hij vicetopschutter werd na Sébastien Haller (Ajax). In Europa voegde hij daar nog eens vier doelpunten aan toe. Net voor het einde van zijn clubcampagne kwam er met de selectie voor de Rode Duivels dus nog een bijzonder sappige kers bovenop de taart te liggen.

Net als vele anderen beseft zijn moeder dat de overstap naar Arnhem wonderen heeft gedaan. "Sinds hij bij Vitesse speelt, zien ze in België wel meer wie de echte Loïs Openda is, volgens mij", reageert de trotse Mariame op het nieuws bij Het Laatste Nieuws. "Hij heeft het ook goed gedaan bij de U21, daarmee heeft hij hier ook naam gemaakt."

Openda gaat dus een toekomst als Belgisch international tegemoet, terwijl hij nochtans even goed voor Marokko had kunnen kiezen. Mama Mariame heeft immers Marokkaanse roots. "Maar je moet met je hart spelen, en het hart van Loïs ligt in België", verduidelijkt zij. "We hebben eigenlijk weinig met het land, ik ken het alleen van een paar keer te reizen. Loïs zei resoluut nee op die vraag van Marokko. Hij heeft altijd gezegd: ‘Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand.’"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie