Cijfers om trots op te zijn: Januzaj blijkt dreigendste speler uit Europa League

Cijfers om trots op te zijn: Januzaj blijkt dreigendste speler uit Europa League

18 May - 16:05
2

Adnan Januzaj heeft er alweer een behoorlijk seizoen opzitten bij Real Sociedad. De fluwelen linkspoot schipperde zoals gewoonlijk tussen bank en basis en pikte tussendoor nu en dan zijn doelpuntje mee in La Liga. Het is echter in de Europa League dat hij zijn beste prestaties heeft neergezet, zo blijkt.

In aanloop naar de finale van dat toernooi tussen Eintracht Frankfurt en Glasgow Rangers, die woensdagavond betwist wordt in Sevilla, haalt Live Score nog een opvallende statistiek boven. In het hele toernooi zijn er slechts twee spelers die meer dan twintig doelkansen creëerden én meer dan twintig geslaagde dribbels afgewerkt hebben. Hun namen? Joe Aribo (Rangers) en ... Januzaj!

Dat is best opvallend, aangezien onze landgenoot het helemaal niet zo ver geschopt heeft in de Europa League, in tegenstelling tot Aribo. In de groepsfase ging het nog net goed voor Sociedad, dat als tweede eindigde in een poule met onder meer PSV. Na Nieuwjaar liep het evenwel fout in de play-off-fase, waarin RB Leizpig over twee wedstrijden een maatje te groot bleek. In de heenmatch van die confrontatie moest Januzaj overigens verstek geven.

De vleugelaanvaller toont zich zelf trouwens bijzonder trots op zijn knappe EL-statistieken. Hij was er alvast als de kippen bij om de post van Live Score te retweeten. Daarnaast kreeg Januzaj deze woensdag nog meer goed nieuws. Roberto Martinez heeft hem namelijk geselecteerd voor de duels in de UEFA Nations League, die er begin juni aan komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie