Martinez geeft De Ketelaere en co advies: Beste transfervenster is in januari

Martinez geeft De Ketelaere en co advies: "Beste transfervenster is in januari"

18-05-2022 15:32
7

Roberto Martinez heeft zijn selectie voor het vierluik in de UEFA Nations League bekend gemaakt. Bij de 32 spelers zitten enkele jonge spelers, die nog aan het begin van hun internationale loopbaan staan. Sommigen van hen worden deze zomer al met een transfer in verband gebracht, maar dat ziet Roberto Martinez niet bepaald zitten, bleek uit zijn persconferentie.

Als het van de bondscoach afhangt, blijven zijn Duivels best bij hun huidige club, toch zeker tot aan het WK in Qatar. Dat viel tussen de lijnen door te lezen op zijn perspraatje. "Wanneer je van club verandert, brengt dat onzekerheid met zich mee. Je moet wennen aan een nieuwe cultuur, een nieuwe taal, een nieuwe stijl van voetbal. Dat vraagt een aanpassingsperiode", legde Martinez uit.

"Uit eigen ervaring weet ik dat zo'n periode normaal gezien drie tot zes maanden duurt. Januari en de wereldbeker zijn samen zestien weken. Dat is iets om over na te denken. Het beste transfervenster is straks misschien wel in januari", luidt zijn verdere advies. Aangezien het WK in Qatar al in november van start gaat, zouden zomertransfers slechts hooguit een drietal maanden hebben om zich in de kijker te spelen bij hun nieuwe ploeg.

Als de betreffende Duivels het nog niet begrepen hadden, smijt Martinez er nog een uitsmijter tegenaan. "Van club veranderen rond je twintigste is ook niet hetzelfde als op je dertigste", waarschuwt hij. Die boodschap lijkt onder meer bedoeld voor Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers en Arthur Theate: jongens die hun vaste plaats nog niet veroverd hebben bij de Duivels, maar wel stevige kanshebbers zijn op een WK-selectie.