Derde titel op rij, maar: Club Brugge is zeker nog geen Bayern

Derde titel op rij, maar: "Club Brugge is zeker nog geen Bayern"

17-05-2022 11:16
18

Club Brugge heeft haar derde landstitel op rij gepakt? Heel wat concurrenten vrezen een Bayern-scenario, maar volgens sporteconoom Thomas Peeters zijn we daar nog lang niet. 

Peeters, die verbonden is aan de Erasmus School of Economics, vindt die conclusies voorbarig. "Brugge het Bayern van België? Niet echt", klinkt het bij Het Nieuwsblad"Uit de laatst beschik­bare jaarrekeningen, van 2019, bleek dat Bayern München zo'n 700 miljoen euro omzet had. De omzet van Dortmund, de dichtste rivaal, bedroeg 480 miljoen. Een immens verschil, terwijl in datzelfde jaar Club en Anderlecht nog op hetzelfde niveau zaten."

Het verouderde stadion van Club heeft daarbij ook invloed. "Had dat nieuwe stadion er al even gestaan, dan had een Bayern-scenario misschien nog kans gemaakt. Want dat maakt Bayern ook zoveel sterker dan Dortmund. De inkomsten gerelateerd aan de Allianz Arena bedragen 197 miljoen, tegenover 44 miljoen bij Dortmund. Dat zorgt er mee voor dat je een ongezonde toestand krijgt in de competitie, maar zover zijn we in België dus niet."