Schreuder voerde 'strijd' tegen Lang: Eén van mijn grootste overwinningen

Schreuder voerde 'strijd' tegen Lang: "Eén van mijn grootste overwinningen"

17-05-2022 10:00
6

De komst van Alfred Schreuder naar Club Brugge betekende ook een hereniging met Noa Lang. De Nederlanders werkten in het verleden al samen bij Ajax en deden dat nu opnieuw bij Blauw-Zwart. Al verliep die samenwerking niet altijd even goed, onthult Schreuder.

In Extra Time gaf de trainer van Club Brugge namelijk aan dat hij en Lang niet altijd op dezelfde golflengte zaten. Zo botste het even met de flankaanvaller van Club Brugge toen die in de wedstrijd van RFC Seraing gewisseld werd. "Ik heb in het begin wel wat problemen met hem gehad", gaf Schreuder aan.

"Ik vond dat hij zich op bepaalde momenten op een andere manier hoorde te gedragen'", aldus Schreuder, die uiteindelijk wel een oplossing vond. "We zijn er samen uitgekomen, dat is voor mij een van de grootste overwinningen van het afgelopen half jaar."

Schreuder wil echter niet de schuld bij Lang leggen en stak de hand ook in eigen boezem. "Waarschijnlijk heb ik niet alles goed gedaan. Ik kon hem niet raken, dat vond ik ongelooflijk. Normaal gesproken kan ik juist goed omgaan met jongens zoals hij. In het begin lukte het me niet."

Extra hulp
Uiteindelijk kwam die klik er dan toch. Samen met de hulp van een mental coach. "Het bleek aan het irritatieniveau te liggen. We ergerden ons aan elkaar, het was vrij simpel. Ik denk dat ik een goede zet heb gedaan door een stap richting hem te zetten. Ik heb ook tegen heb gezegd: we moeten dit succesvol maken, want we hebben elkaar nodig."

Uiteindelijk wist Lang zich toch opnieuw door te zetten en was hij in de Champions' Play-Offs één van de uitblinkers. Nu wacht er hem een volgende stap. "Ik denk dat hij in het buitenland weer een prachtig nieuw podium kan vinden", besloot Schreuder.