Kompany doet geweldig werk met de middelen die voorhanden zijn bij Anderlecht

"Kompany doet geweldig werk met de middelen die voorhanden zijn bij Anderlecht"

17-05-2022 09:44
43

Geen tweede plek voor RSC Anderlecht dit seizoen, dat tegen Union hopeloos onderuit ging. Paars-wit moest zich te kennen geven tegen de stadsrivaal en eindigt uiteindelijk op een derde plek in de stand. Al betekent dat niet dat het seizoen ook mislukt is.

Volgens analist Philippe Albert mag Anderlecht namelijk tevreden terugblikken op het seizoen. "Uiteindelijk is het eervol om als derde te eindigen na het spelen van de finale van de Beker van België. We kunnen stellen dat Anderlecht een succesvol seizoen achter de rug heeft", geeft hij aan bij La Capitale.

Al weet Albert ook dat een derde plek voor heel wat supporters nog steeds niet goed genoeg is. Zij willen een titel. "Maar het heeft geen zin om tijdperken met elkaar te vergelijken. Vincent Kompany doet geweldig werk met de middelen die voorhanden zijn, dat moet benadrukt worden", klinkt het.

Met een derde plek doet Anderlecht het alleszins even goed als vorig seizoen. Het jaar daarvoor eindigde de Brusselaars slechts achtste. De laatste titel dateert inmiddels al van 16/17. Tevens ook de enige titel in de laatste negen seizoenen.