Gigantische verandering van JPL? 'Parys denkt aan format met 12 clubs'

Gigantische verandering van JPL? 'Parys denkt aan format met 12 clubs'

17-05-2022 08:00
66

De Pro League kan binnenkort nog enkele belangrijke veranderingen ondergaan. Woensdag zit de Pro League namelijk samen over een nieuw format. Krijgen we opnieuw een herschikking van het format?

Met nieuwe CEO Lorin Parys wordt er samen met de andere clubs in ons land woensdag vergaderd over het competitieformat in ons land. De kans bestaat dat dat ook stevig gaat veranderen. Grotere clubs willen liever een competitie met minder teams, terwijl de kleinere clubs liever geen al te grote veranderingen zien.

Parys heeft volgens Het Laatste Nieuws ook een nieuw competitieformat voor ogen. Hij gaat voor een vijfjarenplan, waarbij er tot 2024 met achttien clubs wordt gespeeld. Daarna slankt onze competitie zich af naar een format met zestien clubs en een seizoen later met veertien clubs. Uiteindelijk wil hij gaan voor een format op drie niveaus, met twaalf clubs en daarbij ook beloftenteams.

In dat format zouden de ploegen op elk niveau het eerst twee keer tegen elkaar opnemen. Vervolgens beslissen Play-Offs (zonder puntendeling) met de eerste zes over de titel/promotie en Play-Offs met de laatste zes over de degradatie.

Stemming
Of de kleinere clubs dat ook zien zitten, is nog maar de vraag. Naar verluidt willen zij eerder het behoud van een Eerste Klasse met achttien clubs en dus weinig tot geen verandering. Op het einde van de rit zal er alvast een tweederdemeerderheid nodig zijn om een akkoord te vinden over een nieuw format.