Mata ziet Hoefkens wel zitten als nieuwe Club-coach: Schouders zijn breed genoeg

Mata ziet Hoefkens wel zitten als nieuwe Club-coach: "Schouders zijn breed genoeg"

16-05-2022 23:31
4

Club Brugge heeft zich voor de derde keer op rij tot Belgisch landskampioen gekroond en datzelfde geldt voor Clinton Mata. De beresterke verdediger viel in de titelmatch bij Royal Antwerp FC (1-3) weliswaar uit met een blessure, maar genoot nadien toch met volle teugen van een feestje. The day after heeft hij nog voldoende energie over om een blik te werpen op de toekomstige trainer van Club.

Zoals algemeen bekend moet de kersverse kampioen de komende dagen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Alfred Schreuder, die het stokje in januari overnam van succescoach Philippe Clement, heeft namelijk zijn lot verbonden aan Ajax. In de zoektocht naar een opvolger vielen al namen als die van Mark Van Bommel of Wouter Vrancken, maar ook T2 Carl Hoefkens staat er goed op.

Als het van Mata afhangt, is Hoefkens wel degelijk een mogelijke kandidaat. "Hij groeit wedstrijd per wedstrijd", liet de mandekker verstaan bij La Tribune"Hij kent het huis, hij heeft in Brugge gespeeld. Hij zal een grote coach worden. Alles is mogelijk, maar het is aan het bestuur om een beslissing te nemen. Ik denk wel dat zijn schouders breed genoeg zijn om deze ploeg onder handen te nemen", besluit Mata met een knipoog.