Ref. Department zag Visser twee keer in de fout gaan tijdens Antwerp-Club Brugge

Ref. Department zag Visser twee keer in de fout gaan tijdens Antwerp-Club Brugge

16-05-2022 18:41 Laatste update: 18:42
30

Na de partij tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC was men bij The Great Old razend op scheidsrechter Lawrence Visser. Volgens onder andere Radja Nainggolan en Ritchie De Laet ging hij meermaals in de fout. Het Refereeing Department reageert.

Zo vond men bij Antwerp dat Brandon Mechele een rode kaart had moeten krijgen na zijn vermeende fout op Michael Frey, die op weg naar doel leek. Lawrence Visser gaf echter geen krimp. Het Refereeing Department gaat ook maar deels akkoord met de klachten van Antwerp.

Volgens het voetbalorgaan had Visser namelijk wél voor een fout moeten fluiten, maar verdiende Mechele slechts een gele kaart. 'De Antwerp-speler is op het moment van de fout nog aan het overeind komen terwijl Club Brugge verdediger Jack Hendry, die op volle snelheid is, de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan deze actie', klinkt het op de officiële kanalen.

Tweede fout
Verder vond men bij Antwerp dat Noa Lang ook een gele kaart verdiende voor een schwalbe. Zo werd hij neergehaald door Dinis Almeida, maar ging hij wat te theatraal neer. Een schwalbe volgens Antwerp, al spreekt men bij het Refereeing Department andere taal.

Zo klinkt het dat Almeida wel een fout begin en er dus een fout op Lang gefloten had moeten worden. Daarnaast verdiende de verdediger van Antwerp ook een gele kaart. 'Want Club Brugge aanvaller Noa Lang wordt op de voet geraakt door de Antwerp verdediger', oordeelt men.