Jammer voor Schreuder: oudere broer heeft geen trek in een samenwerking bij Ajax

Jammer voor Schreuder: oudere broer heeft geen trek in een samenwerking bij Ajax

15-05-2022 23:35

Amper vijf maanden is hij er aan de slag geweest, maar Alfred Schreuder verlaat Club Brugge wel met een Belgische titel op zijn palmares. Vanaf komend seizoen gaat hij aan de slag bij Ajax, de kersverse kampioen uit de Eredivisie. Schreuder zou die uitdaging graag aangaan met zijn eigen broer aan zijn zijde, maar die laatste haalt daar zijn neus voor op.

Dick Schreuder, die een jaar ouder is dan Alfred, staat momenteel aan het roer bij PEC Zwolle, waarmee hij weliswaar degradeerde uit de Eredivisie. Toch gaf hij de laatste maanden zijn visitekaartje af en was in beeld om de overstap te maken naar Ajax. Dat lijkt er echter uitgesloten. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik op eigen benen wil blijven staan", draait hij er niet omheen voor de camera van ESPN. "Daarmee zeg ik eigenlijk genoeg."

Ajax bevestigde deze week de aanstelling van Alfred Schreuder, die Club dus na een half jaar al verlaat. Hij tekende een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Het is nog niet duidelijk wie zijn assistenten worden. De naam van de huidige Jong Ajax-trainer John Heitinga wordt in verband gebracht met een functie bij het eerste elftal. Michael Reiziger en Winston Bogarde, de assistenten van Erik ten Hag, beschikken over een doorlopend contract.