Sensationele reeks van Clement onvoldoende, Rennes-coach gelauwerd in Ligue 1

Sensationele reeks van Clement onvoldoende, Rennes-coach gelauwerd in Ligue 1

15-05-2022 22:55
3

Philippe Clement sluit zijn eerste seizoen in de Franse Ligue 1 waarschijnlijk af met een Champions-League-ticket, maar een individuele onderscheiding is hem niet gegund. De trofee voor 'Trainer van het Jaar' is er namelijk uitgereikt aan Bruno Genesio, die aan het roer staat bij Stade Rennes.

Hoe dan ook was het onwaarschijnlijk dat Clement de prijs in de wacht zou slepen, aangezien onze landgenoot pas sinds januari aan de bak is in Frankrijk. Na een lastige start heeft hij daar de laatste weken een stevige reputatie opgebouwd. Na een 27 op 27 is zijn AS Monaco vanuit de middenmoot zelfs opgeklommen naar de tweede plek. 

Die knappe prestatie bleek echter onvoldoende om de stemmers nog van gedachten te doen veranderen. En zo is Genesio met de trofee aan de haal gegaan. De Fransman doet het overigens ook uitstekend: met Stade Rennes staat hij momenteel op een vierde stek, maar op de slotspeeldag zou zijn elftal alsnog voorbij Monaco naar de tweede of derde plaats kunnen wippen.

Wereldsterren
Naast de 'Trainer van het Jaar' werden nog enkele andere eretitels uitgereikt op het gala. Kylian Mbappé kroonde zich, niet verrassend, tot beste speler van de Ligue 1. Gianluigi Donnarumma, zijn ploeggenoot bij Paris Saint-Germain, mag zich dan weer de 'Doelman van het Jaar' noemen. Tot slot kreeg Real-Madrid-held Karim Benzema de prijs voor 'Beste Fransman in het buitenland'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie