Ophef om Süle: Duitse verdediger bedankt voor plekje in selectie Bayern

Ophef om Süle: Duitse verdediger bedankt voor plekje in selectie Bayern

15-05-2022 15:11
2

Niklas Süle heeft in Duitsland voor ophef gezorgd bij Bayern München rond de laatste wedstrijd van het seizoen in de Bundesliga. De Duitse international zag het niet meer zitten om in actie te komen tegen Wolfsburg. Dat bevestigt trainer Julian Nagelsmann.

Süle zou aanvankelijk geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Doordat Marcel Sabitzer afhaakte met spierproblemen kwam er toch een plekje vrij voor de 26-jarige centrale verdediger, die transfervrij naar Borussia Dortmund vertrekt. Daar zat hij echter niet meer op te wachten.

"We waren eigenlijk van plan om de selectie alleen te vullen met spelers die er volgend jaar ook nog zijn", legt Nagelsmann uit op de persconferentie. Na het afhaken van Sabitzer bleven er echter 'maar' negentien spelers over. De Bayern-trainer wilde Süle alsnog selecteren, maar die bedankte voor de eer. Onder meer BILD laakt de mandekker, die vorige week nog een fraai afscheid kreeg in de Allianz Arena. 'De houding van Süle is een schande, aangezien hij met zijn loon van acht miljoen euro per jaar ongeveer 170.000 euro per wedstrijd verdient', stelt de krant.

Ook Nagelsmann lijkt zijn bedenkingen te hebben. "Niki was op de laatste training niet meer zo emotioneel betrokken... We vroegen hem of hij nog steeds mee wilde gaan. Hij zei 'niet echt', omdat hij zich er nu niet op had voorbereid. Daarom hebben we hem thuisgelaten."