Eriksen moet kiezen: 'Weet hoe mooi Champions League is'

Eriksen moet kiezen: 'Weet hoe mooi Champions League is'

15-05-2022 14:36
2

Christian Eriksen staat voor een lastige keuze in de zomer. De dertigjarige Deen kreeg bij Brentford de kans na zjin hartstilstand, maar hij zou ook graag nog eens in de Champions League spelen.

Eriksen is helemaal opgebloeid bij The Bees. In negen Premier League-duels was hij goed voor één doelpunt en drie assists, maar ook als spelmaker is hij een belangrijke spil in de ploeg van landgenoot Thomas Frank. Of Deen olgend seizoen nog steeds bij Brentford actief is, is echter de vraag. Hij heeft een aflopend contract bij de Londense club.

Eriksen ontving al wel een voorstel van Brentford om bij te tekenen, maar meer clubs dingen naar zijn handtekening. "Ik heb verschillende opties en heb nog geen keuze gemaakt", reageert hij in gesprek met Viaplay. "Het moet een plek zijn die goed bij mij en mijn gezin past. Er is niet één iets waar ik de voorkeur aan geef. We zullen zien wat er komt."

Wel onthult de Deense international een ambitie. "Champions League-voetbal neem ik mee in mijn beslissing. Als je kijkt naar het sportieve, dan zou ik heel graag nog een keer in de Champions League spelen. Ik weet hoe mooi dat is. Maar uiteindelijk is het niet het allerbelangrijkste." Eriksen werd onder meer al in verband gebracht met zijn oude club Tottenham Hotspur. Een vaag gerucht over een transfer naar Royal Antwerp FC mag de vuilbak in.