Sporting Charleroi springt over KV Mechelen na wedstrijd met vijf doelpunten

14-05-2022 22:34

Sporting Charleroi heeft zaterdagavond met 3-2 gewonnen van KV Mechelen. Daarmee springt het over Malinwa naar de derde plaats in de Europe Play-Offs.

De wedstrijd startte attractief met kansen aan beide kanten. In de twintigste minuut kwam al Malinwa op voorsprong Engvall kopte de 0-1 binnen. Charleroi bleef echte niet bij de pakken zitten en had kansen met Morioka en Tshiend. Toch kon ook KV Mechelen azen op de dubbele voorsprong. Cuypers en opnieuw Engvall waren dichtbij de 0-2.

Toch was het Charleroi dat het volgende doelpunt maakte. Tshiend rondde een pass van Morioka goed af: 1-1 tien minuten voor rust. Na de gelijkmaker hielden beide ploegen het vooral goed dicht achterin. 1-1 aan de rust.

Tweede helft
De tweede helft begon met enkele fouten, maar ging al snel over in doelgevaar. Na nauwelijks tien minuten zette Bayo de 2-1 op het scorebord. KV Mechelen kwam er even niet meer aan te pas en ook Charleroi koos het zekere voor het onzekere. Na een periode zonder doelgevaar was daar opnieuw Bayo die de 3-1 maakte in de 70ste minuut.

Onmiddellijk na dat doelpunt kon KV Mechelen toch nog uitzicht houden op een punt. Engvall scoorde onmiddellijk tegen: 3-2. In het slotoffensief ging Malinwa op zoek naar het gelijkspel. Koffi hield Mrabti van een doelpunt, maar verder dan dat kwam KVM niet. Charleroi springt naar de zevende plaats in het klassement.