OFFICIEEL: Seraing stelt José Jeunechamps aan als nieuwe coach

OFFICIEEL: Seraing stelt José Jeunechamps aan als nieuwe coach

14-05-2022 11:44 Laatste update: 14-05-2022 11:44
3

De kans zit er dik in dat RFC Seraing, dat haar hachje op de valreep wist te redden, komend seizoen in de Jupiler Pro League aanvat met een Belgische trainer. José Jeunechamps is immers nadrukkelijk in beeld bij Les Métallos. Gesprekken met moederclub RFC Metz zouden eerstdaags opgestart worden.

De 55-jarige Jeunechamps is al langer een bekende naam, voornamelijk in het Waalse voetbal. De voorbije maanden bekommerde hij zich om Royal Excel Moeskroen. Dat deed hij overigens met verve: na een rampzalige start onder Enzo Scifo loodste Jeunechamps Les Hurlus weg van de laatste plaatsen. Aan het einde van de rit viel dan toch het doek, althans op extrasportief vlak. Na jarenlang flirten met de licentievoorwaarden werd Moeskroen nu (eindelijk, volgens velen) wél weerhouden om verder te gaan in het profvoetbal.

Daardoor is Jeunechamps meteen ook een vrije trainer geworden. Daar hopen Metz en Seraing van te profiteren. De link tussen al die partijen is alvast klinkklaar: Jeunechamps vervulde eerder al de rol van hoofdcoach bij Seraing, weliswaar in de lagere regionen, én was bovendien als assistent van dienst bij Metz. Met de clubleiding van de Fransen heeft hij nog steeds een goed contact. Aangezien Metz nog in een degradatiestrijd verwikkeld is in de Ligue 1, is er voorlopig nog geen ruimte voor gesprekken, maar die zouden er nadien wel komen.

Zelf heeft Jeunechamps alvast zin in de uitdaging. "Ondertussen werd ik gepolst door een Zwitserse club, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Seraing. Waar elders dan daar zou ik in de Jupiler Pro League aan de slag kunnen als hoofdcoach?", vraagt de immer minzame Luikenaar zich af bij Het Laatste Nieuws. "Nergens, daar ben ik mij volkomen van bewust." Een uitdaging gaat Jeunechamps nooit uit de weg. "De rol van werfleider - zo zou je de taak van de komende coach van Seraing kunnen omschrijven — schrikt me niet af."

Update: De kogel is door de kerk. Seraing heeft José Jeunechamps aangesteld als nieuwe T1, dat heeft de club op de officiële kanalen bekendgemaakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie