Het houdt niet op: 'Promes ook verdacht drugssmokkel en huiselijk geweld'

Het houdt niet op: 'Promes ook verdacht drugssmokkel en huiselijk geweld'

14 mei - 09:47
2

Quincy Promes werd al verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij. Volgens de NOS wordt de aanvaller van Spartak Moskou nu ook verdacht van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en huiselijk geweld. 

Het bewijs voor de nieuwe verdenkingen komt niet alleen van de mobiele telefoon van Promes, maar ook van versleutelde berichten die de politie heeft onderschept, schrijft de NOS op basis van onderzoek van Nieuwsuur. In de zaak tegen de oud-speler van Ajax komen ondertussen steeds meer details naar buiten. Hij was al in beeld vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Om die reden werd zijn telefoon afgeluisterd.

Onder meer een gesprek met zijn familie waarin hij het neersteken van zijn neef bekende werd daardoor afgetapt. Promes was daar alleen niet van op de hoogte. Zelf heeft hij de steekpartij altijd ontkend, maar hij probeerde die wel onder de radar te houden, blijkt nu. Het slachtoffer werd 20.000 euro beloofd als hij de aantijgingen zou intrekken. Ook stapte een schoonbroer naar voren als dader, maar de politie concludeerde al snel dat hij het niet gedaan had.

De zaak zorgt voor tal van vragen, concludeert de omroep. Zo is het onduidelijk waarom de dertigjarige aanvaller ondanks de verdenkingen toch met het Nederlands elftal naar het EK ging in 2021. Volgens bronnen was de KNVB al op de hoogte van de zaak. Ook speelde hij kort voor zijn arrestatie in december 2020 nog een Champions League-duel met Ajax. Volgens het OM is het echter niet ongebruikelijk is om bij aanhoudingen 'buiten heterdaad' rekening te houden met 'de agenda van de aan te houden persoon'. Zowel het OM als Ajax ontkent bovendien dat de club van tevoren is ingelicht over de arrestatie.

Ajax verkocht Promes begin 2021 - met verlies - aan Spartak Moskou.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie