'Coutinho brengt groot financieel offer en levert 70 procent in voor Aston Villa'

'Coutinho brengt groot financieel offer en levert 70 procent in voor Aston Villa'

14 mei - 08:27
1

Philippe Coutinho blijft definitief bij Aston Villa, maar moet daarvoor wel serieus inleveren. Volgens The Telegraph levert de 29-jarige spelmaker liefst zeventig procent van zijn salaris in om de deal met FC Barcelona mogelijk te maken.

De Spaanse grootmacht en de Premier League-club bereikten deze week een akkoord over een transfer van twintig miljoen euro. Coutinho speelt sinds januari al op huurbasis op Villa Park, waar zijn voormalig Liverpool-teamgenoot Steven Gerrard aan het roer staat. De Braziliaan is helemaal opgeleefd met onder meer vier doelpunten en drie assists in zestien competitieduels. Hij wilde dan ook graag bij Aston Villa blijven.

Daarvoor moest niet alleen Barça een flink verlies slikken, ook Coutinho zelf gaat er fors op achteruit. Bij de Catalanen verdiende de aanvallende middenvelder 553 duizend euro per week. In Birmingham gaat hij 'slechts' een kleine 150 duizend euro per week verdienen, weet The Telegraph. Dat betekent een salarisverlaging van ruim zeventig procent. Hij blijft de grootverdiener bij Aston Villa, maar het verschil met zijn ploeggenoten is nu wel een stuk kleiner.

Gerrard stak al de loftrompet over Coutinho. "Phil is een modelprof en zijn impact hier is duidelijk te zien. Niet alleen met zijn prestaties is hij belangrijk, maar ook als rolmodel voor de jonkies, die alleen maar kunnen profiteren van zijn ervaring."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie