Verbruggen en Scherpen mogen strijden voor plaatsje onder de lat

Verbruggen en Scherpen mogen strijden voor plaatsje onder de lat

13-05-2022 15:50

De voorselectie van Jong Oranje is bekendgemaakt. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi selecteerde 32 spelers. Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Joshua Zirkzee (RSC Anderlecht) en Kjell Scherpen (KV Oostende) staan op de lijst.

Scherpen is al een tijdje de eerste keeper van Nederland U21. Als hij speelde nagenoeg alle EK-kwalificatieduels de laatste maanden. De speler van KV Oostende miste alleen het duel tegen Moldavië U21. Toen was Scherpen geblesseerd.

Ook Zirkzee is een vaste klant bij Jong Oranje. De aanvaller van Anderlecht droeg de voorbije vier duels zelfs de aanvoerdersband. Verbruggen haalde al een paar keer de selectie, maar kwam nog niet in actie voor de U21 van Nederland.

Jong Oranje speelt volgende maand cruciale wedstrijden in het kader van het EK 2023 in Roemenië en Georgië, te beginnen met het duel met Jong Moldavië op 3 juni. Wanneer de formatie van Van de Looi driemaal wint in de komende interlandperiode, plaatst het zich als groepswinnaar rechtstreeks voor het eindtoernooi. De nummer twee in de eindrangschikking speelt play-offs.