Lang in de Nederlandse voorselectie voor match tegen de Rode Duivels

Lang in de Nederlandse voorselectie voor match tegen de Rode Duivels

13-05-2022 14:30

Louis van Gaal heeft zijn voorselectie voor de volgende interlands van Oranje - waaronder een duel tegen de Rode Duivels - bekendgemaakt. De bondscoach nam Noa Lang van Club Brugge op in zijn lijstje. 

Op 3 juni staat België - Nederland op het programma. Verder speelt Oranje rond die tijd ook nog tegen Wales en Polen. Lang is een van de dertig spelers die de voorselectie van Van Gaal haalde. Momenteel zit de speler van Club Brugge aan drie caps. Tijdens de laatste drie matchen van Oranje kwam Lang niet in actie.  

Vincent Janssen is de grote verrassing in de selectie. De spits van Monterrey CF (zeventien interlands) maakt zijn rentree in de voorselectie. Hij kan de eerste international worden die voor Oranje uitkomt, terwijl hij in de Mexicaanse competitie speelt. Georginio Wijnaldum ontbreekt, omdat hij amper aan bod komt bij Paris Saint-Germain.

Rick Karsdorp is ook een van de dertig namen die Van Gaal heeft opgenomen in zijn voorselectie. De verdediger van AS Roma, die in de Conference League-finale tegenover zijn oude club Feyenoord staat, zat in 2017 voor het laatst bij de selectie.

Oranje trapt de nieuwe Nations League-campagne af met vier interlands: België (3 juni), Wales (8 juni), Polen (11 juni) en weer Wales (14 juni) zijn de tegenstanders. Het is de eerste keer sinds eind maart dat Van Gaal zijn internationals weer ziet.

De volledige voorselectie van Oranje:
Doel: Cillessen, Flekken, Krul
Verdediging: Aké, Blind, Van Dijk, Dumfries, Hateboer, Karsdorp, De Ligt, Malacia, Teze, Timber, De Vrij, Wijndal
Middenveld: Til, De Roon, Koopmeiners, Klaassen, Frenkie de Jong, Clasie
Aanval: Berghuis, Bergwijn, Memphis, Gakpo, Danjuma, Janssen, Luuk de Jong, Lang, Weghorst