Hendrikx: Dan oogt de toekomst rooskleurig voor KRC Genk

Hendrikx: "Dan oogt de toekomst rooskleurig voor KRC Genk"

13-05-2022 12:44
8

KRC Genk heeft nog een waterkansje op Europees voetbal. Het moet dan hoe dan ook KAA Gent verslaan. De fans waren dit seizoen kritisch voor de club, maar dat is volgens Marc Hendrikx onterecht. 

"Moeten we negatief zijn over Genk als het niet zou lukken? Ik vind van niet", maakt Hendrikx duidelijk bij Het Belang Van Limburg. "Integendeel, we mogen net fier zijn op het feit dat de club nog altijd in dezelfde structuur werkt als waarin ze groot is geworden. In die structuur is het ook normaal dat het niet elk jaar feest is. Je kan niet elk seizoen opnieuw vijf opgeleide jeugdspelers doorverkopen."

Hendrikx voorspelt een mooie toekomst voor KRC Genk. "Genk zit in een overgangsfase waarin het wachten is op een volgende sterke lichting. Als je de resultaten van de U21 bekijkt, oogt de toekomst rooskleurig. Maar ik roep hier toch op tot voorzichtigheid. Tussen uitblinken bij de U21 en speelklaar zijn voor 1A gaapt toch nog een kloofje van één à twee jaar. Op het juiste moment de juiste speler brengen, dat is ook een kunst."

KRC Genk heeft momenteel een achterstand van vier punten op KAA Gent. Zelfs bij een zege moet het dus nog hopen op een misstap van de Buffalo's.