Union SG gaat transfermarkt op: “We willen geen onehitwonder zijn”

Union SG gaat transfermarkt op: “We willen geen onehitwonder zijn”

13-05-2022 10:45
3

Union SG kent een indrukwekkend seizoen en leek af te steven op een sprookje tot Club Brugge tijdens de Champions Play-Offs roet in het eten gooide. CEO Philippe Bormans sprak met De Morgen.

Union SG vreest verschillende vertrekkers, maar Bormans blijft ambitieus. “We willen geen onehitwonder zijn. Voor de komende mercato zal het ook iets makkelijker zijn om spelers aan te trekken. Het is nu niet meer: ‘Union, oei, nooit van gehoord.' Ze weten nu waar we voor staan. We willen de groep graag samenhouden, maar begrijpen ook dat we aan tafel moeten zitten bij grote biedingen. We gaan wel evenmin ‘solden' houden.”

Er zullen ook hogere looneisen komen na de goede prestaties, weet Bormans. “Onze club werkt transparant en collectief. Als de club het goed doet, dan ook de spelers en de staf. Het is niet omdat we Europees spelen, dat we ineens een budget van een absolute topclub zullen hebben. We willen dat lichtjes vergroten en naast het veld trapsgewijs groeien zonder zotte dingen te doen. Een nieuw stadion moet structureel helpen.”