Ten Hag was al op de hoogte van Overmars-nieuws: 'Die nacht niet geslapen'

Ten Hag was al op de hoogte van Overmars-nieuws: 'Die nacht niet geslapen'

Erik ten Hag heeft met een landstitel afscheid genomen van Ajax, na een roerig seizoen. Het gedwongen vertrek van collega Marc Overmars (Antwerp) heeft erin gehakt bij de naar Manchester United vertrekkende trainer.

Overmars bleek zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke collega's en vertrok begin februari, enkele uren na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Ten Hag werkte jarenlang nauw samen met Overmars en hoorde het nieuws van tevoren. "Die wedstrijd tegen Heracles Almelo was een aparte gewaarwording voor mij. Ik had een dag eerder gehoord van de situatie van Marc, dat het op enig moment na de wedstrijd naar buiten zou komen. Die nacht tussen dat ik het voor het eerst hoorde en de wedstrijd tegen Heracles heb ik niet geslapen", blikt hij terug in een groot interview met Voetbal International.

Ten Hag stond voor de zware taak om in de tussentijd te blijven presteren met Ajax. "Toen de zaak van Marc Overmars naar buiten kwam, wist ik wel: nu moet ik superalert zijn om de boel bij elkaar te houden. Ik wist zeker dat als we in die fase hadden verloren, en de prestaties waren ondermaats geweest, dat iedereen over ons heen was gevallen. Daar zaten er ook echt een paar op te wachten, dat was volgens mij wel duidelijk."

Overmars is inmiddels werkzaam bij Royal Antwerp FC en de twee spreken elkaar nog steeds. "Niemand is onfeilbaar. Ik heb nog altijd contact met Marc, hij is een vriend. In goede en slechte tijden. Verder heb ik er alles al wel over gezegd en treed ik in herhaling. Maar heftig was die periode zeker, op meerdere vlakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie