Belgisch talent Bakayoko (Jong PSV) verkozen tot Talent van het Jaar in Nederland

Belgisch talent Bakayoko (Jong PSV) verkozen tot Talent van het Jaar in Nederland

12-05-2022 21:15

Johan Bakayoko is donderdag in de prijzen gevallen. Het Belgische talent van Jong PSV werd verkozen tot 'Talent ven het Jaar' in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse Tweede Klasse.

De negentienjarige flankaanvaller mag terugblikken op een bijzonder sterk seizoen bij Jong PSV, waar hij goed was voor zeventien doelpunten en twaalf assists in 32 partijen. Het leverde hem uiteindelijk ook de prijs van 'Talent van het Jaar' op.

Bakayoko begon met voetballen bij OH Leuven en trok al vroeg naar Club Brugge. Hij kwam in 2016 bij KV Mechelen terecht, dat hem twee jaar later richting RSC Anderlecht zag vertrekken. Na één jaartje paars-wit besloot hij om richting Nederland te verhuizen en aan de slag te gaan bij PSV.

"Ik ben naar Nederland vertrokken omdat ik vind dat de opleiding hier beter is dan in België", lachte hij bij Louis van Gaal, die helemaal akkoord met hem ging. Inmiddels raakte ook al bekend dat Bakayoko volgend seizoen volop zijn kans zal krijgen bij de A-kern van PSV, waar hij ook al voor debuteerde