'Standard krijgt fikse concurrentie vanuit Franse hoek voor 35-jarige Mangani'

'Standard krijgt fikse concurrentie vanuit Franse hoek voor 35-jarige Mangani'

12-05-2022 18:43

Standard Luik staat voor een opwindende transferzomer. Na de overname van 777 Partners zou er weer wat vers kapitaal voor handen moeten zijn aan de boorden van de Maas. Naar verluidt moet een deel daarvan naar de komst van Thomas Mangani vloeien. Die is echter erg gegeerd.

Volgens Foot Mercato hebben een handvol clubs interesse getoond in Mangani, een 35-jarige middenvelder van SCO Angers. Naast Standard maakten ook RC Lens en Clermont Foot hem al het hof. Daar zijn nu nog twee gegadigden bijgekomen: SM Caen en Olympique Nîmes. Aan geïnteresseerde partijen dus geen gebrek voor de Fransman.

Dat valt best te begrijpen, want Mangani heeft tonnen ervaring op het hoogste niveau. Sinds het seizoen 2015-2016 is hij al actief met Angers in de Franse Ligue 1. Ook voordien verdedigde hij voornamelijk de eer van Franse clubs, zoals AS Monaco en AS Nancy, met uitzondering van één jaartje bij het Italiaanse Chievo. Opmerkelijk: op zijn 35e heeft Mangani er zijn meest productieve seizoen ooit opzitten. In de Ligue 1 trof hij zes keer raak.