Wie volgt Schreuder op? Interne oplossing, Vanhaezebrouck of eindelijk Blessin

Wie volgt Schreuder op? Interne oplossing, Vanhaezebrouck of eindelijk Blessin

12 May - 16:44 Laatste update: 12 May - 16:44
26

Voor de tweede keer in enkele maanden tijd kondigde een trainer aan Club Brugge vroegtijdig te verlaten voor een buitenlands avontuur. Na Philippe Clement (AS Monaco) laat nu ook Alfred Schreuder (Ajax) Blauw-Zwart achter zich. Wie moet de Nederlander opvolgen in het Jan Breydelstadion? VoetbalPrimeur.be zet enkele opties op een rij.

Een interne oplossing
Bij Club Brugge leverde Rik De Mil de voorbije jaren goed werk als trainer van de beloften af. De Mil sprong het voorbije jaar al twee keer in als interim-trainer. Door De Mil bij Club NXT te laten, zorgt Club Brugge evenwel voor continuïteit. Het is ook de vraag of hijzelf staat te springen voor de job van T1. Een andere interne oplossing is Carl Hoefkens promoveren. De naam van de assistent viel onlangs al bij KV Mechelen in verband met de job van hoofdcoach.

Een (omstreden) Belgische oplossing
Wouter Vrancken is normaal gezien aan zijn laatste weken bij KV Mechelen bezig. Vandaar dat de naam van Hoefkens viel in het AFAS stadion. Vrancken was de voorbije jaren erg succesvol bij Mechelen en hoopt al een tijdje op een stapje hogerop. Zijn naam viel al bij KRC Genk. Springt Club Brugge straks in de dans?

Een andere Belgische coach die mogelijk openstaat voor een nieuwe uitdaging is Hein Vanhaezebrouck. Bij KAA Gent loopt de Bekerwinnaar deze zomer uit zijn contract. Er werd nog altijd geen akkoord gevonden over een nieuwe verbintenis. Vanhaezebrouck bewees bij KAA Gent wat hij kan. Passages bij KRC Genk en RSC Anderlecht waren minder succesvol. Het is ook maar de vraag of de Brugse fans op de komst van Vanhaezebrouck aan het wachten zijn. 

Een uitgestelde oplossing
Toen Club Brugge een opvolger zocht voor Clement had het verkennende gesprekken met Alexander Blessin. Uiteindelijk koos Blauw-Zwart voor Schreuder. Blessin – toen nog aan de slag bij KV Oostende – had dat niet verwacht. "Eerlijk, ik dacht dat ik de nieuwe trainer van Club Brugge zou worden", vertelde de Duitser later toen hij naar het Italiaanse Genoa trok.

Een buitenlandse oplossing
Op de buitenlandse markt zijn er ook nog enkele interessante namen te vinden. Denken we maar aan die van Phillip Cocu. De Nederlander is momenteel clubloos. Een andere vrije Nederlander met een PSV-verleden is Mark Van Bommel. Sinds zijn ontslag bij Wolfsburg wacht hij op een nieuwe uitdaging. Of waarom niet even verder kijken? Kjetil Knutsen deed met Bodø/Glimt dit seizoen een paar keer AS Roma zweten. Een Noor in het Jan Breydelstadion. Het is geleden van Trond Sollied.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie