OFFICIEEL: Schreuder verlaat Club Brugge en trekt naar Ajax

OFFICIEEL: Schreuder verlaat Club Brugge en trekt naar Ajax

12-05-2022 16:05 Laatste update: 16:21
45

Alfred Schreuder is de nieuwe trainer van Ajax. Dat heeft de Amsterdamse club donderdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd. Schreuder tekent voor twee jaar met een optie op nog een jaar.

Schreuder ondertekent in de Johan Cruijff Arena een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Begin dit jaar stapte hij in bij Club Brugge, dat onder zijn leiding een straatlengte achterstand op Union Sint-Gillis goedmaakte en op koers ligt voor het kampioenschap in ons land.

Ajax betaalt naar verluidt de gelimiteerde transfersom van anderhalf miljoen euro in het Club Brugge-contract van Schreuder. De 49-jarige Nederlander was al langer de topkandidaat in Amsterdam. In het succesvolle seizoen 2018/2019, waarin Ajax op de drempel van de Champions League struikelde, was Schreuder assistent van Ten Hag.

"Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League."

Schreuder was eerder werkzaam bij FC Barcelona (assistent), TSG Hoffenheim (hoofdtrainer en assistent), Ajax (assistent), FC Twente (hoofdtrainer, assistent en interim) en Vitesse (assistent). Hij maakt het seizoen af bij Club Brugge.