Schreuder staat voor zware opdracht bij Ajax: “Gigantische erfenis”

Schreuder staat voor zware opdracht bij Ajax: “Gigantische erfenis”

Alfred Schreuder wilde het zelf nog niet bevestigen, maar volgend seizoen is de Nederlander de trainer van Ajax. Bij Voetbal International bespraken ze donderdag wat de huidige trainer van Club Brugge te wachten staat in Amsterdam.

"De transfer van Schreuder naar Ajax zagen we aankomen", stelt Ajax-watcher Freek Jansen. "Het is voor niemand een verrassing. Het moest nog even rond worden gemaakt. Nu is het definitief. Het duurde wat langer door de situatie bij Ajax, maar vooral door de situatie bij Club Brugge en het spelen van de Play-Offs."

Ajax wilde geen buitenlander aanstellen. "Het wilde iemand die de club kent en een Nederlandse trainer. Dan kom je op een heel klein groepje uit. De jonge generatie van Nederlandse trainers lijkt nog niet klaar. Terwijl de oude garde zoals Dick Advocaat en Bert van Marwijk eigenlijk al klaar zijn. Dan blijf je over met Schreuder, Arne Slot en Peter Bosz."

Schreuder heeft als hoofdtrainer weinig ervaring, maar staat volgend seizoen wel voor een zware opdracht. "Club Brugge is de laatste jaren toch wat het Ajax van België. Daar is er druk. Je moet kampioen spelen. Dat heeft hij nu een half jaar gemerkt. Maar het is niet zo dat hij nu kan terugkijken op een carrière van tien jaar als hoofdtrainer. Het is wel een trainer die past bij de visie van Ajax en die ook begonnen is met Erik Ten Hag. Het is een gigantische erfenis om hem op te volgen. Alle seizoenen waar Ten Hag aan begon eindigde hij op de eerste plaats. Plus zijn er nog de Europese campagnes met geweldig voetbal."

Volgens Jansen is er wel een voordeel voor Schreuder. Ajax krijgt deze zomer een make-over. "De selectie zal er anders uitzien. Er zijn heel wat vertrekkers bij Ajax. Schreuder kan dus met een nieuwe groep gaan werken. Ajax heeft geld. In elke linie zullen er spelers worden aangetrokken. Volgens mij is Schreuder een goede keuze. Hij is een trainer die ook goed ligt bij de spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie