Mignolet bijna de nieuwe Jensen, De Ketelaere klaar om Lambert op te volgen

Mignolet bijna de nieuwe Jensen, De Ketelaere klaar om Lambert op te volgen

12 mei - 15:17 Laatste update: 12 mei - 15:17
5

In de Jupiler Pro League kan Club Brugge aankomende zondag de titel pakken. Voor Blauw-Zwart zou dat het derde kampioenschap op rij zijn. Iets wat het in haar geschiedenis nog maar één keer flikte.

In het seizoen 2018 – 2019 ging KRC Genk met de titel aan de haal. Daarna begon de teller van Club Brugge te lopen. In het coronaseizoen 2019 – 2020 en in 2020-2021 ging Blauw-Zwart met de titel aan de haal. Wint Club Brugge zondag van Royal Antwerp FC dan is dat de derde titel op een rij. Zonder zege op de Bosuil is het kijken naar de uitslag van Union, dat een bezoek brengt aan RSC Anderlecht, of wachten tot de slotspeeldag.

Tot nu toe won Club Brugge zeventien titels. Slechts één keer in haar verleden won Club Brugge drie titels op een rij. Blauw-Zwart was de beste van België in de seizoenen 1975 – 1976, 1976 – 1977 en 1977 – 1978. Het was de tijd van Birger Jensen, Fons Bastijns en Raoul Lambert. Bij het huidige Club Brugge kunnen onder meer Simon Mignolet, Ruud Vormer, Hans Vanaken en Charles De Ketelaere hun derde titel op rij te pakken. 

Anderlecht recordhouder
RSC Anderlecht is momenteel nog altijd de recordhouder als we kijken naar het meest aantal titels op een rij. Van 1964 tot en met 1968 was paars-wit maar liefst vijf keer op rij de beste van België. Voor de oorlog wisten Racing Club de Bruxelles en Union Sint-Gillis vier keer op rij de Belgische titel te winnen. Het persoonlijke record van Standard is drie Belgische titels op een rij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie