'Haller moet Haaland opvolgen: Dortmund hoort vraagprijs van Ajax'

'Haller moet Haaland opvolgen: Dortmund hoort vraagprijs van Ajax'

12-05-2022 17:35
3

Sébastien Haller is de favoriet om Erling Haaland op te volgen bij Borussia Dortmund. Met dat nieuws pakt Sport1 donderdag uit. De clubleiding heeft zijn pijlen gericht op de spits van Ajax.

Dortmund ziet Haaland komende zomer naar Manchester City vertrekken, terwijl het met Karim Adeyemi al een nieuwe aanvaller in huis haalde. De twintigjarige Duitser wordt echter niet gezien als dé opvolger van de Noorse topspits. Voor die vacature geldt Haller als de belangrijkste kandidaat. Volgens Sport1 kan de 27-jarige Ivoriaan voor ongeveer 35 miljoen euro vertrekken bij Ajax.

Haller streek in januari 2021 neer bij Ajax, dat hem voor 22,5 miljoen overnam van West Ham United. Met name dit seizoen maakte de sterke spits flink wat indruk, met onder meer elf doelpunten in de Champions League. In de Eredivisie was hij tot dusver goed voor 21 goals en zeven assists. Daarmee heeft Haller de interesse gewekt van Dortmund, dat hem ook nog kent van zijn periode bij Eintracht Frankfurt.

Voordat Dortmund zich in Amsterdam kan melden, moet het wel eerst nog een speler verkopen. Manuel Akanji staat op de nominatie om te vertrekken.