Van der Sar: Overmars heeft er een flinke knauw aan overgehouden

Van der Sar: "Overmars heeft er een flinke knauw aan overgehouden"

Ajax kende een vreemd seizoen, maar mocht woensdag wel de Nederlandse vieren. Edwin van der Sar noemt daarom het seizoen van Ajax sportief gezien geslaagd, maar hij erkent dat de laatste maanden zwaar waren. De algemeen directeur werd onder meer geconfronteerd met het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. 

"We kennen elkaar al zolang, als ploeggenoot bij Ajax en Oranje en als bestuurder bij Ajax. En dan zie je hoe zijn gedrag collega's bij Ajax verdrietig heeft gemaakt", zegt Van der Sar in De Telegraaf. "Ik wil er niet te veel meer over kwijt. We hebben alles weer opgepakt bij onze club. Vlak na zijn vertrek heb ik Marc nog regelmatig gesproken, de laatste maand niet meer. Ook hij heeft er een flinke knauw aan overgehouden." Na zijn vertrek bij Ajax ging Overmars aan de slag bij Royal Antwerp FC.

Van der Sar sluit trouwens niet uit dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de definitieve opvolgers worden van Overmars. Het duo neemt nu al de honneurs waar. "Als je het goed doet, dan blijf je vaak staan. Ajax is een bedrijf dat mensen kansen geeft. Op het veld gebeurt dat vaak bij talenten. Als die het goed doen, dan mogen ze ook vaak blijven staan."

Hamstra en Huntelaar staan voor een flinke uitdaging. Voor veel Ajax-spelers is belangstelling. "Dat is logisch als je in Europa zo goed presteert. Maar we willen onze ambities zelf ook overeind houden", aldus Van der Sar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie