'Frenkie de Jong voor 70 tot 80 miljoen euro op weg naar Manchester United'

'Frenkie de Jong voor 70 tot 80 miljoen euro op weg naar Manchester United'

Sensationeel transfernieuws uit Spanje: Frenkie de Jong gaat FC Barcelona mogelijk verruilen voor Manchester United. Volgens Gerard Romero, een Barça-watcher van RAC1 die dicht op het vuur zit, is de transfer 95 procent zeker.

De Jong maakte drie jaar geleden de overstap van Ajax naar Barcelona en was vrijwel altijd verzekerd van een basisplaats, maar langzaam maar zeker is zijn toekomst als Barça-speler op losse schroeven komen te staan. Sterker nog, volgens Romero is de Oranje-international bezig aan zijn laatste weken in Camp Nou.

Manchester United, waar Erik ten Hag binnenkort aan de slag gaat, werkt aan de komst van De Jong, klinkt het. De kans op het rondkomen van de megatransfer wordt zelfs geschat op 95 procent. Barcelona eist naar verluidt zeventig tot tachtig miljoen euro.

Het mogelijke vertrek van De Jong is volgens Romero 'puur een economische kwestie': Barcelona heeft dringend geld nodig en vreest dat áls de middenvelder niet snel verbetert, hij zijn waarde verliest. De situatie kan nog veranderen, voegt de Barça-watcher eraan toe.

De Jong heeft in Barcelona een contract tot medio 2026. Het is niet de eerste keer dat hij in verband wordt gebracht met een transfer. Eerder werd hij gelinkt aan Bayern München. Manchester United heeft middenvelders nodig, nu Paul Pogba en Nemanja Matic vermoedelijk transfervrij vertrekken.

Xavi benadrukte onlangs blij te zijn met De Jong. "Frenkie kan een tijdperk markeren met zijn kwaliteiten. Hij is van een heel hoog niveau en moet blijven doorgaan met het maken van doelpunten, geven van assists en het voortouw nemen. Hij kan een van de beste middenvelders ter wereld zijn in de komende jaren. Als het aan mij ligt, blijft hij nog vele jaren", liet de Barça-trainer optekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie