Club Brugge kan zondag kampioen worden vs Antwerp, Union & Anderlecht nog een ding

Club Brugge kan zondag kampioen worden vs Antwerp, Union & Anderlecht nog een ding

11 mei - 23:30 Laatste update: 11 mei - 23:30
95

Woensdag nam Club Brugge een serieuze optie op de Belgische landstitel. Terwijl het sprookje van Union meer dan waarschijnlijk geen happy end krijgt. Sterker nog, mogelijk moet Union ergens nog vrezen voor zijn huidige tweede plaats in de stand.

Club Brugge telt momenteel als leider 46 punten. Union heeft drie punten minder. Moesten de twee ploegen aan het einde van de rit met evenveel punten eindigen, dan heeft Club Brugge het voordeel. Bij de halvering van de punten kreeg Union immers een half punt meer. Dat half punt verdwijnt bij de eindafrekening.

Zondag kan Club Brugge dus kampioen worden. Het moet dan winnen op de Bosuil bij Royal Antwerp FC. Het resultaat van RSC Anderlecht – Union is dat niet van belang. Een gelijkspel voor Club Brugge is onvoldoende om zondag al zeker te zijn van het kampioenschap. Union kan immers op de twee laatste speeldagen nog zes op zes pakken en in totaal met 49 punten eindigen. Op de slotspeeldag is er nog Club Brugge – RSC Anderlecht en Union – Antwerp.

Club Brugge blijft zeker tot op de slotspeeldag in de running voor de titel. Terwijl Union ten vroegste op de slotspeeldag kampioen kan worden. Momenteel heeft Union wel nog de beste papieren om tweede te worden. Toch moet het nog ergens rekening houden met Anderlecht. Paars-wit telt momenteel 36 punten. Dat zijn er zeven minder dan Union, maar Anderlecht komt donderdag nog in actie tegen Antwerp.

Wint Anderlecht thuis van The Great Old? Dan bedraagt de kloof nog maar vier punten. Op speeldag vijf van de Champions Play-Off ontvangt Anderlecht Union en kan paars-wit de kloof terugbrengen tot één punt. De beslissing over de tweede plaats valt dan op de slotspeeldag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie