Club Brugge weer een stap dichter bij titel na winst tegen Union SG

11-05-2022 22:22 Laatste update: 22:27
335

Na de 0-2 overwinning van Club Brugge op het veld van Union SG bekampten beide titelprecedenten elkaar in het Jan Breydelstadion. Blauw-Zwart pakte uiteindelijk de 0-1 overwinning tegen Union en komt zo weer een stap dichter bij de titel.

In de beginfase kwam Union SG meteen opzetten en moest Simon Mignolet redding brengen. Na de goede start van de uitploeg kwam Club Brugge beter in de wedstrijd en dat leidde tot enkele halve kansen. Vlak voor rust kwam Deniz Undav dicht bij de 0-1, maar weer bracht Mignolet redding.

Na de rust ging het na enkele kansjes van kwaad naar erger voor Union SG. Eerst was de tweede gele kaart voor Koki Machida en vervolgens de stormloop van Club Brugge die tot een frommeldoelpunt leidde. Uiteindelijk was het doelman Anthony Moris die een own-goal maakte.

Een kwartier voor tijd kwam een tienkoppig Union SG nog eens opzetten, maar weer zat Mignolet in de weg. Tien minuten voor tijd was Undav dicht bij de gelijkmaker, maar de aanvaller kopte voorlangs. Even later wees Erik Lambrechts naar de stip na handspel in de zestien van Union SG. De VAR kwam echter tussenbeide.

In de laatste minuut leek Casper Nielsen de gelijkmaker te scoren, maar ook hier kwam de VAR tussenbeide. Uiteindelijk was het offside en werd de gelijkmaker afgekeurd. In de extra tijd kreeg ook Tajon Buchanan zijn tweede gele kaart en zo eindigde ook Club Brugge met tien.

Het mocht echter niet baten en Blauw-Zwart pakt de overwinning. Zo zetten Alfred Schreuder en zijn manschappen een grote stap naar de titel.