Tuchel heeft advies voor Lukaku: Vertrouw op je lichaam, hersenen en instinct

Tuchel heeft advies voor Lukaku: "Vertrouw op je lichaam, hersenen en instinct"

11-05-2022 17:47
2

Thomas Tuchel heeft de druk op Romelu Lukaku opnieuw een beetje opgevoerd. Na een sterke prestatie tegen Wolverhampton Wanderers van afgelopen weekend (die toch enigszins overschaduwt werd door twee late doelpunten van Wolves), heeft Tuchel het opnieuw over zijn spits. Dat lezen we op Football.London.

Enkele uren voor Chelsea afreist naar Leeds, heeft Tuchel het opnieuw over zijn spits gehad. Hij had een woordje advies voor de Rode Duivel. "Vertrouw op je instincten," klonk het bij de coach van Chelsea. 

Goede prestatie
Van Lukaku wordt verwacht dat hij vanavond opnieuw zijn stempel drukt. Het lijkt erop dat Tuchel hierover zal waken. De Duitse coach was echter snel om te wijzen op zijn goede prestaties van afgelopen weekend na het 2-2 gelijkspel met Wolves. "Hij had een goede prestatie, maar dit is niet het moment om over individuele prestaties te praten," zei de Duitser.

DNA van Lukaku
De coach van Chelsea wil dat de recordaankoop van de club opnieuw in zichzelf begint te geloven. "Hij scoort al doelpunten sinds hij zes jaar oud was, het zit in hem ingebakken en dat is wat ik hem de hele tijd vertel,” klinkt het. Lukaku moet volgens zijn coach vertrouwen op zijn lichaam, hersenen en instinct. “Je zult nooit vergeten hoe je moet scoren,” besluit Tuchel.