Voormalige aanvaller van Union en Club Brugge: Zou liever Club zien winnen

Voormalige aanvaller van Union en Club Brugge: "Zou liever Club zien winnen"

11-05-2022 11:33
8

Yves Buelinckx kijkt likkebaardend uit naar het duel van woensdag tussen twee van zijn ex-clubs. Hij vond de gelegenheid om te praten over zijn eerste en laatste ervaring in het profvoetbal. Hij begon zijn carrière bij Club Brugge en hing zijn voetbalschoenen aan de haak bij Union Saint-Gilloise. Zijn vader Theo speelde van 1981 tot 1983 voor Union.

Hij volgde de wedstrijd tussen Union en Club Brugge van zondag op zijn telefoon. De oud-speler was zondag op een communie maar kon het niet laten om de wedstrijd toch te volgen. “Union liet Brugge soms dansen, de wedstrijd van woensdag is dus zeker geen uitgemaakte zaak.” Club Brugge toonde, volgens Beulinckx, nadien wel haar ervaring. 

Liefde voor Club
"Als ik mijn hart laat spreken, zou ik liever Brugge zien winnen,” vertelt Beulinckx aan DH Sport. Volgens de voormalige speler van de clubs kiezen alle neutrale fans voor Union, hij niet. Hij heeft een speciale sympathie voor de club. 

Nog niet gestreden
Een journalist vroeg vorige week zondag zijn mening na de wedstrijd. Hij onderstreepte de belangrijke rol van Dante Vanzeir. Zijn niveau en dat van Deniz Undav maakten volgens Beulinckx het verschil. “Hun efficiëntie is al een aantal weken niet geweldig." Volgens de voormalige aanvaller is de strijd helemaal nog niet gestreden. Hij gelooft ook niet de Club Brugge een gigantisch voordeel heeft door haar ervaring. “Het is nog niet voorbij. Union kan perfect gaan winnen in Brugge of gelijk spelen."