'Kompany hielp Manchester City met de medische tests van Haaland in Brussel'

'Kompany hielp Manchester City met de medische tests van Haaland in Brussel'

11-05-2022 10:35 Laatste update: 10:38
8

Er lijkt geen twijfel meer mogelijk: Erling Haaland wordt de nieuwe spits van Manchester City. Het is een opmerkelijke transfer voor de Citizens. Het is niet toevallig dat deze in stroomversnelling geraakte na hun uitschakeling in de halve finale van de Champions League.

Manchester City heeft een akkoord bereikt over een transfer van 51 miljoen pond voor Erling Haaland uit Dortmund. Hij onderging maandag een medische keuring in Brussel voordat de deal werd bekrachtigd. Naar verluidt heeft City-legende en Anderlecht-coach Vincent Kompany geholpen de reis te organiseren.

Haaland zou zijn medische tests hebben afgelegd in het Erasmus Ziekenhuis in Brussel.  "De ontvangst en de organisatie van de medische tests werden vergemakkelijkt door de directie van Anderlecht en Vincent Kompany, die goede betrekkingen onderhoudt met collega's van City," schreef het dagblad L'Equipe op dinsdag. 

City en de entourage van Haaland hebben gezocht naar een geschikte plek tussen Engeland en Duitsland om de superster "in alle discretie" zijn medische keuring te laten ondergaan. Vincent Kompany werd gecontacteerd om de speler te helpen met zijn medische onderzoek.