Liverpool heeft het moeilijk, maar wint en voert druk op Manchester City weer op

10-05-2022 23:13

Liverpool heeft de druk op koploper Manchester City weer opgevoerd. Het vervulde zijn sportieve plicht door uit bij Aston Villa te winnen. Gemakkelijk ging dat niet: 1-2.

Het duel op Villa Park was voor Villa-manager Steven Gerrard een weerzien met zijn oude club Liverpool. Manager Jürgen Klopp reageerde deze week bevestigend op de vraag of Gerrard hem op termijn op zou kunnen volgen. "Ja, waarom niet?"

Uitgerekend Gerrard kon dinsdagavond als eerste juichen toen Douglas Luiz na vier minuten de score opende. Heel lang duurde het feestvieren niet: drie minuten later maakte Joel Matip weer gelijk. Liverpool speelde een moeizaam duel op Villa Park en greep nergens het initiatief.

Pas na het uur wist Liverpool op voorsprong te komen door een goal van Sadio Mané, die goud waard bleek. Villa kreeg nog wat kansen, maar scoorde niet. Divock Origi bleef de hele match op de bank. Liverpool en Manchester City staan op 86 punten, maar laatstgenoemde club heeft nog één wedstrijd tegoed.