KV Mechelen gaat in het absolute slot ten onder tegen KAA Gent en verliest met 1-2

10-05-2022 20:35 Laatste update: 20:49
18

KV Mechelen is dinsdagavond met 1-2 onderuitgegaan in eigen huis tegen KAA Gent. De doelpunten kwamen op naam van Geoffry Hairemans (KV Mechelen), Michael Ngadeu Ngadjui en Kerim Mrabti (KAA Gent).

KV Mechelen begon enthousiast en dacht in minuut 20 ook recht te hebben op een strafschop na een fout op Cuypers. De scheidsrechter zag er geen graten in en liet verder spelen. In minuut 36 klom Gent op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Ngadeu op een hoekschop. Op slag van rust kreeg Malinwa dan toch een strafschop. Kerim Mrabti zette zich achter de bal maar zag zijn poging gestuit worden door Davy Roef. 0-1 was de ruststand.

In de tweede helft leek het er lang op dat er geen doelpunten meer zouden vallen. Tot Hairemans in minuut 89 wist raak te schieten vanop vrije trap. Zijn vlam liet Roef kansloos. De wedstrijd leek dan op een puntendeling te gaan eindigen, maar daar besliste Tissoudali anders over. In minuut 94 rondde hij een counter af en diende Malinwa de nederlaag toe.