OFFICIEEL: UEFA voert grootste Champions League-wijziging ooit door

OFFICIEEL: UEFA voert grootste Champions League-wijziging ooit door

10 May - 16:10
8

De UEFA heeft de nieuwe Champions League-opzet gepresenteerd. Het belangrijkste nieuws is dat de klassieke groepsfase vanaf het seizoen 2024/2025 verdwijnt. In plaats daarvan wordt er gewerkt met één ranglijst, maar spelen de ploegen die meedoen niet allemaal tegen elkaar. De Europa League en Conference League veranderen mee.

De UEFA heeft daar na maandenlang vergaderen een akkoord over bereikt. Het was de bedoeling dat er tien wedstrijden gespeeld zou worden in de league phase, maar dat worden er acht. Iedere deelnemer is dus sowieso verzekerd van acht wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders (vier thuis- en uitwedstrijden).

De top-acht kwalificeert zich automatisch voor de knock-outfase, terwijl de nummers negen tot 24 het in een dubbele ontmoeting tegen elkaar opnemen om alsnog de laatste zestien te behalen. Het aantal Champions League-deelnemers wordt 36, dat was 32.

Zoals door diverse media aangekondigd wordt het coëfficiënten-plan niet ingevoerd door de UEFA. Het was de bedoeling dat clubs die zich via hun competitie niet voor de Champions League wisten te plaatsen, op basis van het coëfficiënt alsnog naar het miljardenbal zouden kunnen. De extra tickets gaan nu naar landen die het jaar daarvoor goed gepresteerd hebben in Europa. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie